Megjelentek a Közép-Magyarországi pályázatok

2016. tavaszán végre megjelentek azon Közép-Magyarországi pályázatok, melyek a VEKOP alatt futnak. Ezek a források főképp a budapesti és Pest megyei vállalkozókat érinti. Érdemes felkészülni, mivel vannak köztük kecsegtető forráslehetőségek is.

Jelenleg az alábbi pályázati felhívásokra ad forrást a kormány, melyekhez itt találhatja az útmutatókat:

VEKOP-1.2.2-15 Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében

VEKOP-1.3.1-16 – Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

VEKOP-2.1.1-15 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

VEKOP-2.3.3-15 – Kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás

A pályázatokról részletesen itt írunk:

Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében

Ipari park

A Széchenyi 2020 keretében megjelent pályázat csupán 2-3 pályázatot fog pozitívan elbírálni Budapesten és Pest megyében, mivel a felhívás keretösszege csupán 1 milliárd forint. A pályázat során lehetősége van a pályázónak különböző ipari parkok, technológiai parkok fejlesztésére. A fő támogatható tevékenység az infrastruktúrafejlesztés, illetve az iparterületek kialakítása és meglévők fejlesztése, barnamezős és zöldmezős beruházások támogatása. A pályázat során lehetőség megújuló energiaforrásokat is felhasználni.

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

Szintén egy Széchenyi pályázat, melynek keretében a KKV szektornak lehetőséget teremtenek a piaci megjelenésre és a kiállításokon való részvételre. Azonban ez a lehetőség nem a hazai piacokon való bővülést, hanem a nemzetközi piacokra való terjeszkedést segítené elő, növelve ezzel Magyarország KKV szektorának versenyképességét az Európai Unióban. A felhívásra Budapestről és Pest megyéből adható be kérelem. A pályázat szintén a fenti címmel megjelent GINOP-1.3.1-15 projekt tükörfelhívása. Rendkívüli lehetőség mindazok vállalkozások számára, akik már a kiforrott termékfejlesztést szeretnék nemzetközi piacon megmérettetni. A költségek között elszámolhatóak a marketing és megjelenés költségei, mint a külföldi kiállításokon való részvétel, külföldi árubemutató szervezése, a piacra jutás támogatása, Információs technológia-fejlesztés, Tanácsadás igénybevétele, Piackutatás elkészítésének költsége, szabadalmak védelme, innovációs tanácsadás. Mivel a rendelkezésre álló keretösszeg csupán 1,23 mrd forint így várhatóan 150-200 pályázat lesz támogatható.

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

A Széchenyi 2020 program keretében kiírt pályázatra kis-, közép-, valamint nagyvállalkozások is pályázhatnak, valamint konzorciumi formában is indulhatnak a vállalkozók. A felhívás lényege K+F történő ipari kutatás, kísérleti fejlesztés elvégzése. Továbbá támogatható a projekt előkészítés, projektmenedzsment tevékenységek, infrastrukrurális fejlesztés, eszközbeszerzés, immateriális javak beszerzése, illetve a KKV vásárokon való piaci megjelenés. Az igényelhető támogatás összege: minimum 50 millió forint, de legfeljebb 500 millió forint.

Kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás

A Széchenyi program keretében megjelent felhívás keretösszege 2 mrd forint, a program lényege pedig aa a hazai, állami fenntartású tudásbázisok K+F kapacitásának erősítése, annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási eredmények születhessenek meg. A pályázatra egyetemek, kutatóhelyek, nonprofit gazdasági társaságok adhatnak be pályázatot és legalább 500 milliós támogatással számolhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.