Hétfőn felfüggesztik a népszerű Pest megyei EU-s pályázatot

A június 17-én, pénteken délután Pest megyei cégek termelési kapacitásbővítésére megnyitott EU-s pályázatnál pontosan egy héttel később, azaz tegnap délután jelent meg egy közlemény, hogy jövő hétfőn, június 28-án délutántól már nem lehet több támogatási igényt benyújtani keretkimerülés miatt, írja a Portfolio.hu.

A palyzat.gov.hu oldalon pénteken délután jelent meg egy közlemény, amely szerint a “Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében” című (VEKOP-1.2.1-16 kódszámú) felhívás már csak 2016. június 28-tól 16.00 óráig lesz nyitva. Azt követően a támogatási kérelmek beadása átmenetileg szünetelni fog, mert a beérkezett pályázatokat elkezdik értékelni (az új állami pályázatértékelői rendszerben).

Mindez azt jelenti, hogy ahogy kedden az előre lett vetítve, tényleg napok alatt kimerült a népszerű uniós pályázat kerete a fokozott pályázói igények miatt. A hivatalos kormányzati oldal szombati adatai szerint 220 pályázattal összesen 4,3 milliárd forintnyi támogatási igényt nyújtottak be az egyébként 3,58 milliárd forintos keretre.

Forrás: portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.