Még mindig elérhető! Szakképzett fiatal munkaerő foglalkoztatása ingyenesen

A tavalyi év közepén megjelent felhívás a mai napig elérhető és beadható rá pályázat, mely segítséget nyújthat vállalkozásának a munkahelyteremtésben, valamint OKJ-s végzettséggel rendelkező fiatalok között válogathat.

A pályázat pontos megnevezése: GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására, mely félreértésekre adhat okot: itt le is szögezzük, hogy nem a végzős tanulókat kell foglalkoztatni gyakornoki munkaszerződés keretében, hanem a képesítését megszerző 25 év alatti munkaerőt akár úgy is, hogy már volt állása máshol.

Hogy miért éri meg a pályázaton elindulni? A legfontosabb érv az, hogy nagyon egyszerűen akár 100%-os támogatást kaphat se önerővel se kedvezményes hitellel nem kell beszállnia. Nagyfokú előnye még, hogy a megpályázni kívánt támogatási összeg 25%-a beruházásra fordítható, akár ingatlan fejlesztésre is! A legkisebb támogatási összeg 1,9 millió forint, míg a legnagyobb 30 millió forint attól függően, hogy hány új munkavállalót kíván alkalmazni. Gazdasági társaságok, szövetkezetek, és SZJA-s egyéni vállalkozók is indulhatnak a pályázaton.

Cél:

Az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.

A támogatást igényelhetik:

Azon mikro-, kis-, és középválallkozások amelyek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek, a statisztikai létszámuk eléri az 1 főt és árbevételük, valamint mérlegfőösszegük nem haladja meg a támogatási igényt.

Támogatható tevékenységek:

  1. Gyakornokok foglalkoztatása: Gyakornok foglalkoztatása a támogatási kérelemben meghatározott munkakörben, 9 hónapon keresztül, akár megváltozott munkaképességű gyakornok foglalkoztatása is.
  2. Vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység: A projekt megvalósítása során egy szakember kijelölése és foglalkoztatásának támogatása (aki lehet maga a vállalkozó vagy az alkalmazottja), aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó szerepkört tölt be a fiatal mellett.
  3. Adminisztrációs tevékenység: gyakornok(ok) foglalkoztatásával összefüggő adminisztratív feladatok ellátása.
  4. Kötelezően előírt nyilvánosság, tájékoztatás.
  5. A gyakornoki munkahely(ek) kialakításához, a munkavégzéshez szükséges eszközök, immateriális javak beszerzése, megfelelő gyakornoki munkafeltételek biztosításához szükséges beszerzések, beleértve a megváltozott munkaképességű gyakornok esetében az átalakított vagy segítség nyújtására alkalmas technológiai felszerelések beszerzése, az átalakítása, valamint infrastrukturális és ingatlan beruházás

További feltételek:

  • A fiatal munkavállaló korábban nem lehetett alkalmazásban a pályázónál, illetve jelenleg nem végezhet nappali tagozatos tanulmányokat. Felsőfokú végzettséggel nem rendelkezhet (ebbe beleszámít a főiskolákon, egyetemeken hallgatott felsőfokú képesítések is)
  • A gyakornokokat kötelező 4,5 hónapig továbbfoglalkoztatni: ebben az időszakban nem lehet kevesebb a munkabére mint a támogatott munkabér (bruttó 200.000 Ft-ig támogatott).

Éljen a pályázati lehetőséggel, egy próbát mindenképpen megér! További információért vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.