Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Pályázat: megjelent az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése c. felhívás

A helyi önkormányzatoknak szóló kiírással a pályázóknak lehetőségük lesz energetikai korszerűsítésre, megújuló energiaforrások bevonásával, melyre 60 milliárd forintnyi keretösszeget szán az Európai Unió.

A Széchenyi 2020 keretében megjelenő felhívás energetikai korszerűsítés elérését teszi lehetővé a különböző helyi önkormányzatoknak és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok részére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) program keretében.

A megvalósítás helyszíne csakis a konvergencia régiókra terjed ki. A felhívás célja a városok  önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai korszerűsítése és fejlesztése, megújuló energiaforrásokat felhasználva. Cél, hogy ezek az ingatlanok hőszigeteltek, épületgépészetileg XXI. századiak legyenek, valamint hogy a fosszilis energiahordozók háttérba szorításával és azok helyesbítésével megújuló energiaforrásokat (napelem, napkollektor) használjanak fel, csökkentve az önkormányzatok rezsiköltségeit. Hosszútávú cél Magyarország szempontjából az üvegházhatású gázok mértékének csökkentése, mely e felhívással is hozzájárul.

 

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 17-től 2016. június 30-ig történhet meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.